Fläskfärs med thailändska smaker.

 
4 portioner.
 

400 g fläskfärs

olja

4 schalottenlökar, tunt skivade

5 cm ingefära, finhackad

1 kruka koriander, grovhackad

1 purjolök, skivad

1 röd chili, tunt skivad

1 msk limesaft

1 1/2 msk fisksås

1 tsk socker

ev. salt

färska böngroddar

 

Bryn färsen i lite olja på hög värme. Tillsätt schalottenlök, ingefära, koriander (spara lite), purjolök och chili. Fräs några minuter till. Tillsätt sedan limesaft, fisksås och socker. Smaka eventuellt av med lite salt. Garnera med färska böngroddar och resten av koriandern.

Servera med kokta grönsaker och jasminris.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0