Kycklinggratäng med exotiska smaker.

Kycklinggratäng med mango chutney. Mango, äpplen, salami och sambal oelek ger en fin blandning av hetta och lite sött som passar bra till kyckling.
4 portioner.
kycklingfiléer
salt, svartpeppar
smör till stekning
1 purjolök, strimla
3 små röda äpplen, tärna
150 g skogschampinjoner, dela i mindre bitar
150 g tinade, tärnade,
frysta mangobitar
2 dl crème fraiche
1 dl mango chutney
2 msk tomatpuré
1 tsk sambal oelek
ca 3 dl ris (4 portioner)
20 skivor salami
1 dl riven lagrad ost
salt, svartpeppar
smör till stekning
1 purjolök, strimla
3 små röda äpplen, tärna
150 g skogschampinjoner, dela i mindre bitar
150 g tinade, tärnade,
frysta mangobitar
2 dl crème fraiche
1 dl mango chutney
2 msk tomatpuré
1 tsk sambal oelek
ca 3 dl ris (4 portioner)
20 skivor salami
1 dl riven lagrad ost
Garnering:
basilika
mangobitar
basilika
mangobitar
Ugn 225 grader.
Salta och peppra kycklingfileerna, bryn runt om i smöret så att det får fin färg. Lägg över köttet i en ugnsform och stek vidare mitt i ugnen ca 20 minuter. Ta ut och skiva kycklingen.
Fräs lök, äpple och svamp i smöret ca 3–4 minuter, utan att det får färg. Tillsätt mangobitar, crème fraiche, mango chutney, tomatpuré och sambal oelek. Låt allt koka ihop ca 5 minuter.
Koka riset. Lägg riset i en smord ugnsform. Fördela grönsaksröran ovanpå. Toppa med kycklingskivor varvat med vikta salamiskivor. Strö över ost och gratinera mitt i ugnen ca 15 minuter.
Garnera med basilika och äpplen, servera med en sallad.
Kommentarer
Trackback