Pasta med salsiccia.

Krämig och smakrik.
4 portioner.
400 g pasta, gärna paccheri
PASTASÅS:
350 g salsicciakorv. rå
3 msk olivolja
1 torkad peperoncini eller 1 tsk chiliflakes
1 röd lök, finhacka
1 tsk fänkålsfrön
500 g passerade tomater
1 tsk torkad oregano
1 lagerblad
salt & peppar
170 g mascarpone
2 dl färskriven pecorino ost
SERVERING:
riven pecorino ost eller parmesan
färsk basilika eller oregano
Dra av skinnet från salsiccian. Hacka till en färs. Hetta upp olja i en kastrull och fräs salsiccia och peperoncini.Fräs under omrörning utan att det får färg. Tillsätt lök och fänkålsfrön, fräs med någon minut till. Tillsätt peperoncinon och häll i passerade tomater, oregano, lagerblad, salt och peppar. Låt såsen småputtra ca 30 min. Tillsätt lagerbladet
.Lägg pastan i kokande saltat vatten och koka någon minut mindre än enligt förpackningens anvisning.Häll den avrunna pastan i pastasåsen och rör ner mascarpone och peccorino. Servera direkt med mer pecorino och ev färska örter.
Kommentarer
Trackback