Thailändsk torskgryta.

400 g fryst torsk (MSC-märkt)
100 g champinjoner
1 purjolök
3 stjälkar citrongräs
olja
5 limeblad
1-5 tsk grön eller röd currypasta (eller efter smak)
5 cm färsk ingefära, finhackad
3 vitlöksklyftor, finhackade
1-2 burkar kokosmjölk, à 400 g
1-2 msk fisksås
1/2-1 citron
1-2 lime
1 broccolihuvud
5 cocktailtomater, delade
färsk koriander
Tina fisken en stund så att den går att skära i bitar. Dela champinjonerna i halvor eller kvartar beroende på storlek. Skölj och strimla purjon grovt. Banka citrongräset med knivskaftet, dra av de yttersta bladen och strimla resten fint.
Hetta upp oljan i en gryta. Fräs limeblad, currypasta, ingefära, purjolök, champinjoner, vitlök och citrongräs ett par minuter. Slå på kokosmjölken, lägg försiktigt i torskbitarna, smaksätt med fisksås, pressad citron och lime. Tillsätt broccolin skuren i buketter och mer kokosmjölk om du vill ha en ”soppigare” gryta. Sjud sakta i ca 10-15 min eller tills fisken vitnat. Lägg i tomaterna mot slutet.
Smaka av. Strö över grovhackad färsk koriander och servera med jasminris.