Thailändsk torskgryta.

 
Där svensk fisk möter thailändsk hetta i en smakrik vardagsrätt. För en större sats kan du lägga till valfria grönsaker och späda med mer kokosmjölk.
 
4 portioner.
 

400 g fryst torsk (MSC-märkt)

100 g champinjoner

1 purjolök

3 stjälkar citrongräs

olja

5 limeblad

1-5 tsk grön eller röd currypasta (eller efter smak)

5 cm färsk ingefära, finhackad

3 vitlöksklyftor, finhackade

1-2 burkar kokosmjölk, à 400 g

1-2 msk fisksås

1/2-1 citron

1-2 lime

1 broccolihuvud

5 cocktailtomater, delade

färsk koriander

 

Tina fisken en stund så att den går att skära i bitar. Dela champinjonerna i halvor eller kvartar beroende på storlek. Skölj och strimla purjon grovt. Banka citrongräset med knivskaftet, dra av de yttersta bladen och strimla resten fint.

Hetta upp oljan i en gryta. Fräs limeblad, currypasta, ingefära, purjolök, champinjoner, vitlök och citrongräs ett par minuter. Slå på kokosmjölken, lägg försiktigt i torskbitarna, smaksätt med fisksås, pressad citron och lime. Tillsätt broccolin skuren i buketter och mer kokosmjölk om du vill ha en ”soppigare” gryta. Sjud sakta i ca 10-15 min eller tills fisken vitnat. Lägg i tomaterna mot slutet.

Smaka av. Strö över grovhackad färsk koriander och servera med jasminris.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0