Wienersemlor.

 
Testa gärna detta, hälften wienerbröd hälften semla.
 
4 stycken.
 
12 fyrkantiga smördegsplattor ( eller motsvarande på rulle)
mandelmassa + ovispad grädde
2 1/2 dl vispgrädde + 2-3  tsk vaniljsocker
Florsocker
 
Ställ ugnen på 200 grader, 
Lägg tre tinade smördegsplattor över varandra och tryck ihop dem så de fastnar över varandra, för att få dem att fastna bättre kan man pensla dem med kallt vatten emellan. Stansa ut runda bitar med hjälp av ett glas. Pensla även ovansidan med kallt vatten, och grädda dem tills de precis blir gyllene ungefär 10 minuter. Rör ihop mandelmassa &  lite ovispad grädde så att den blir ”lagom” krämig.  Skär av locket & låt wienersemlorna svalan innan du klicka ut fyllningen. Vispa grädden + vaniljsockret & spritsa/ klicka ut i semlan. På med locket pudra över rikligt med florsocker och servera genast.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0