Potatismos med jordärtskockor och rostad vitlök.

 
Det här moset är så ljuvligt så att man kan äta det utan tillbehör, även om det passar särskilt bra till vilt.
 
4 portioner.
 
1 sats potatismos
4-6 jordärtskockor
2 tsk citronsaft
4 vitlöksklyftor
 
Skala jordärtskockorna och skär dem i mindre bitar. Droppa över lite citronsaft.
Rosta vitlöken med sitt skal i ugnen på 180 grader i 15 minuter eller tills den mjuknar. Pilla av skalet och skär bort "änden".
Koka potatisen under tiden enligt grundrecept, men lägg även i jordärtskockorna tillsammans med potatisen efter ett par minuter.
Lägg i vitlöken tillsammans med den avrunna potatisen och mosa vitlöken med en gaffel. Blanda sedan enligt grundreceptet. Smaka av med salt, peppar och muskot.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0