Brie- och salami burgare med baconmajonnäs.
![](https://cdn2.cdnme.se/3938116/8-3/brie-salami-burgare-jpg1_594a0dfe2a6b22a028014c89.jpg)
Sila av baconfettet genom trådsil ner i en värmetålig kanna – du behöver totalt 2 dl fett, tillsätt rapsolja till rätt mängd. Låt svalna.
Vispa ihop äggulor och senap i en skål. Tillsätt bacon/oljeblandningen först droppvis, sen i fin stråle under ständig vispning till en majonnäs. Tillsätt vinäger och hackad bacon, smaka ev av med salt och peppar. Ställ kallt, majon håller minst tre dygn i kyl.
Tomatröra: Skölj tomaterna och lägg i en skål. Mosa dem grovt med gaffel. Lägg över i en kastrull, låt dem puttra på medelvärme med socker och salt tills den mesta vätskan kokat in. Låt svalna.
Burgare: Blanda färsen med salt och peppar, forma till 8 platta biffar. Fördela salami och kantskuren, tunt skivad brie i mitten på 4 av dem, täck med de andra biffarna. Tryck till ordentligt runt kanterna.
Dela ciabattan på längden, pensla med olja och rosta vackert bruna i ugn på 225 grader. Stek eller grilla hamburgarna.
Fördela sallad på 4 tallrikar, ringla lite olja över. Lägg upp bröden, fördela tomatröran, lägg på burgarna, skivad rödlök och en rejäl klick baconmajo. Toppa med rostade frön.