Grillade kycklingklubbor med rub.

 
Kryddblandning  som blir över går att använda till andra kycklingrätter. Minska mängden rub om du vill.
 
4  portioner.
 
8 kycklingklubbor
 
CHICKEN RUB:
 
5 dl medelhavssalt
3 dl råsocker
1 dl nymald svartpeppar
½ dl vitlökspulver
1 dl lökpulver
1 dl paprikapulver
1 msk mald spiskummin
2 msk sellerisalt
2 msk cayennepeppar
 
SÅS:
 
2 dl risvinäger
1½ dl strösocker
1 dl torrt vitt vin
1 dl japansk soja
½ dl kinesisk svart vinäger
1 msk riven vitlök
1 msk finhackad ingefära
½ msk röd hushållsfärg
2 msk maizena stärkelse
 
GARNERING:
 
strimlad chili
strimlad salladslök
 
Blanda alla ingredienser till ruben och förvara i en lufttät burk.
 
SÅS:
 
Lägg alla ingredienser utom majsstärkelsen i en kastrull, koka upp och sjud i 10 minuter. Blanda majsstärkelsen med lite vatten och rör ned i såsen. Koka upp och låt kallna.
 
Tänd grillen och låt den den bli 110 - 120 grader. Gnid in kycklingen med rub och låt den ligga i 30 minuter. Grilla dom tills innertemperaturen är 75 grader, cirka 1 - 1 ½ timme.
 
Höj värmen i grillen till 170 grader. Pensla kycklingen med lite sås ( spara sås till garnering ) och lägg dom på grillen igen med stängt lock. Pensla med sås igen efter 5 minuter. Upprepa penslingen en gång till.
 
Lägg kycklingen på ett fat. Toppa med sås, chili och salladslök.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0