Jordgubbar med karamelliserad mjölk.

 
 
Bara att varva kola, grädde och bär i fina glas och sedan toppa med smuldeg. Så enkelt och så himla gott.
 

6 port

Smuldeg:
125 g smör
1 dl strösocker el rörsocker
21/2 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker

 

Fyllning:
3 dl vispgrädde
1/2 liter jordgubbar
2 dl karamelliserad mjölk/dulce de leche

 

Ugn 175°

Gör så här
Smuldeg: Dela smöret i tärningar. Blanda sedan smör, socker, mjöl och vaniljsocker till en smulig massa. Låt vila i frysen i ca 30 min.


Fördela smulorna i en långpanna med bakplåtspapper och grädda i ugnens mitt i 12–15 min. Rör runt bland smulorna efter halva tiden. Låt svalna.


Fyllning: Vispa grädden. Snoppa och skiva jordgubbarna. Varva smulor, grädde, jordgubbar och karamelliserad mjölk 
i glas. Toppa med jordgubbar och lite smulor. Förvaras svalt till serveringstillfället.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0