Rabarbertiramisu.

 
En variant av tiramisu som blir lite syrligare.
 
6 portioner.
 
4 äggulor
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl vispgrädde
500 g philalphiaost
1 1/4 dl koncentrerad rabarbersaft
1 1/4 dl amaretto likör
8 tjocka skivor sockerkaka eller biscottikakor
 
Vispa äggulor, socker och vanilsocker fluffigt. Vipsa grädden. Vispa ned grädden och färskost i äggsmeten. Blanda rabarbersaft och likör. Vänd sockerkaksskivorna i vätskan.
 
Lägg ned sockerkaksskivorna i ett glas och varva sen med färskostkrämen. Ställ i kylen i 2 timmar eller gärna över natten. Garnera med citronmeliss eller varför inte med rabarber och rostad mandel.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0