Grekisk kycklingsallad.
En variant på grekisk sallad där paprikan fräses i olja och skivad persika eller äpple lyfter smakerna.
4 portioner.
4 - 6 kycklinglårfileer
salt + peppar
olivolja
1 grön, röd och gul paprika, skär i bitar
2 persikor eller äpplen, skär i skivor
1 knippe rädisor, halvera
½ gurka, skala och skär i bitar
2 rödlökar, skiva
bladspenat
sallad
100 g fetaost
1 dl urkärnade oliver
DRESSING:
½ dl olivolja
½ dl pressad citron
2 msk finhackad oregano
2 msk finhackad bladpersilja
1 tsk finhackad mejram
chiliflakes
salt
1 vitlöksklyfta, pressa
Ung 200 grader.
Krydda kycklingen med salt och peppar. Stek den i olivolja tills den får färg. Lägg den i en ugnsfast form och tillaga mitt i ugnen tills den når är genomstekt. Fräs paprikabitarna i olja.
Blanda ihop alla ingrdienser till drssingen. Lägg paprika, persikor, rädisor, gurka, spenat och lök i en stor bunke. Häll över dressingen, krydda med salt & peppar.
Lägg grönsakerna på ett fat. Skär kycklingen i mindre bitar och lägg den på salladen. Toppa med fetaost och oliver.
Kommentarer
Trackback