Marinerad fläskfilé med örtkräm.

Örtmarinerad fläskfilé toppad med kapris – lika gott att göra i ugnen som på grillen. Servera med en örtkräm med lite sting av chili.
4 portioner.
1 fläskfilé, ca 600 g
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk smör
Marinad:
¾ dl olivolja
1 dl örter, t ex basilika, persilja och lite rosmarin
1 citron, finrivet skal
1 vitlöksklyfta, pressad
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Garnering:
1 rödlök
3 msk örter, t ex persilja, gräslök och basilika
1 liten burk kapris, ca 55 g
Örtkräm:
4 vitlöksklyftor
3 msk finhackade örter
½ röd chili
½ dl olivolja
200 g färskost, t ex Philadelphia
Sätt ugnen på 225°. Putsa köttet.
Marinad: Blanda samtliga ingredienser. Häll marinaden i en plastpåse och lägg ner köttet. Låt vila ett par timmar eller över natten.
Marinad: Blanda samtliga ingredienser. Häll marinaden i en plastpåse och lägg ner köttet. Låt vila ett par timmar eller över natten.
Ta upp köttet och torka av det. Salta och peppra. Hetta upp smör i en stekpanna och bryn köttet runt om. Lägg köttet i en eldfast form och tillaga i ugnens mitt, 20–25 minuter eller på grillen. Ta ut och låt svalna.
Garnering: Skala och finhacka löken samt örterna och blanda samman det med kapris.
Skär köttet i skivor och fördela garneringen ovanpå.
Örtkräm: Skala och finhacka vitlöken samt örterna. Kärna ur och finhacka chilin. Mixa samman det finhackade med olja och färskost till en mjuk och ganska slät kräm.
Servera fläskfilén med ört krämen samt
Kommentarer
Trackback