Potatissallad med sparris och rädisor.

 
 
4 portioner.
 
 
1 kg färskpotatis
4 salladslökar
1 knippe grön sparris, ca 250 g
1 knippe rädisor
100 g sugar snaps
1 rödlök
 

Dressing:
½ dl olivolja
3 msk finhackad dill
2 msk vinäger
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
 

Garnering:
färska örter
flingsalt
 
Tvätta och koka potatisen. Låt svalna och dela i mindre bitar.

Ansa och skiva salladslöken. Ansa sparris-
en, bryt av basen och koka resten i lättsaltat 
vatten, ca 3 minuter. Spola av i kallt vatten
och dela i bitar.

Ansa rädisorna och koka dem i ½ minut. Spola i kallt vatten och skär i halvor eller 
kvartar. Ansa och koka sugar snapsen,
ca 1 minut; spola sedan av dem i kallt 
vatten. Skala och strimla rödlöken fint.

Dressing: Blanda samtliga ingredienser.

Servera salladen i en skål och häll
dressningen över. Garnera med örter
och flingsalt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0