Potatissallad med sparris och rädisor.

4 portioner.
1 kg färskpotatis
4 salladslökar
1 knippe grön sparris, ca 250 g
1 knippe rädisor
100 g sugar snaps
1 rödlök
4 salladslökar
1 knippe grön sparris, ca 250 g
1 knippe rädisor
100 g sugar snaps
1 rödlök
Dressing:
½ dl olivolja
3 msk finhackad dill
2 msk vinäger
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
Garnering:
färska örter
flingsalt
Tvätta och koka potatisen. Låt svalna och dela i mindre bitar.
Ansa och skiva salladslöken. Ansa sparris- en, bryt av basen och koka resten i lättsaltat vatten, ca 3 minuter. Spola av i kallt vatten och dela i bitar.
Ansa rädisorna och koka dem i ½ minut. Spola i kallt vatten och skär i halvor eller kvartar. Ansa och koka sugar snapsen, ca 1 minut; spola sedan av dem i kallt vatten. Skala och strimla rödlöken fint.
Dressing: Blanda samtliga ingredienser.
Servera salladen i en skål och häll dressningen över. Garnera med örter och flingsalt.
Kommentarer
Trackback