Skaldjurspaj med dill.


 
Paj med ost, dill, skaldjur och krämig avokadoröra.
 
 
4 portioner.
 
 

Pajdeg:


3 dl vetemjöl
125 g smör
1 dl hackad dill
2 msk iskallt vatten

Fyllning:


2 schalottenlökar
1 msk smör
3 ägg
150 g riven västerbottensost
3 dl matlagningsgrädde
2 msk tomatpuré
1 dl hackad dill
100 g skalade räkor
100 g kräftstjärtar

Avokadokräm:


1 mjuk avokado
rivet skal och saft av 1 lime

 

Ugn 200 grader.

 

Pajdeg: Arbeta ihop mjöl, smör, dill och vatten till en deg. Tryck ut degen i en pajform. Nagga botten med en gaffel. Ställ kallt 30 min.

 

Fyllning: Skala och finhacka löken, stek den glansig i smör. Rör samman ägg, ost, grädde, tomatpuré och dill, häll blandningen i pajskalet. Tillaga i ugn ca 30 min.

 

Avokadokräm: Skala och kärna ur avokadon. Mixa avokadon med limesaft och -skal.

 

Toppa pajen med räkor, kräftstjärtar och avokadokräm. Garnera med limeklyftor och dill.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0