Skaldjurspaj med dill.
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g smör
1 dl hackad dill
2 msk iskallt vatten
Fyllning:
2 schalottenlökar
1 msk smör
3 ägg
150 g riven västerbottensost
3 dl matlagningsgrädde
2 msk tomatpuré
1 dl hackad dill
100 g skalade räkor
100 g kräftstjärtar
Avokadokräm:
1 mjuk avokado
rivet skal och saft av 1 lime
Ugn 200 grader.
Pajdeg: Arbeta ihop mjöl, smör, dill och vatten till en deg. Tryck ut degen i en pajform. Nagga botten med en gaffel. Ställ kallt 30 min.
Fyllning: Skala och finhacka löken, stek den glansig i smör. Rör samman ägg, ost, grädde, tomatpuré och dill, häll blandningen i pajskalet. Tillaga i ugn ca 30 min.
Avokadokräm: Skala och kärna ur avokadon. Mixa avokadon med limesaft och -skal.
Toppa pajen med räkor, kräftstjärtar och avokadokräm. Garnera med limeklyftor och dill.