Smördegsknyten med rabarberkompott och getost.

Gör kompotten i förväg så går det snabbt när det väl är dags.
20 stycken.
Rabarberkompott:
125 g rabarber
1 msk vatten
knappt 1 dl strösocker
Smördegsknyten
1 rektangulär smördeg, 250 g
ca 140 g getost
Pensling
1 ägg
flingsalt
skalade hampafrön eller sesamfrön
Sätt ugnen på 225°.
Kompott: Skiva rabarbern och koka ihop med vatten och socker tills det är krämigt och gott. Låt svalna.
Knyten: Rulla ut smördegen och dela med kniv i 20 lika stora bitar. Klicka ut drygt 1 tsk getost och 1 tsk rabarberkompott i mitten av varje smördegsruta, vik hörnen över fyllningen och tryck ihop som ett knyte.
Pensla dem med ägg och strö över flingsalt och hampafrön. Grädda i ugn i ca 25 minuter.
Kommentarer
Trackback