Glutenfri morotslimpa.

 
 
Saftigt, luftigt gott bröd. Brödet måste kallna helt och gärna ligga i någon timme innan man äter det.
 
1 limpa.
 

7 dl havregryn (mixas till mjöl)
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
2 ägg
3 ½ dl filmjölk
1 morot

Garnering:
havregryn

 

 Sätt ugnen på 180 grader. Mixa havregrynen till ett mjöl i en matberedare eller mixer med knivar.

Vispa äggen fluffiga med en elvisp i en bunke.

 Skala och riv moroten fint.

 Blanda ihop alla ingredienser till degen i samma bunke, till en kladdig deg.

 Häll smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper. Strö över lite havregryn.

 Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 55 min.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0