Rostad sötpotatis och kokospanerad halloumi.

 
4 portioner.
 
1 kg sötpotatis
2 msk olivolja
1 tsk curry
½ tsk cayennepeppar
1 tsk salt
 
GRANATÄPPELSALSA:
 
3 dl granatäppelkärnor
1 kruka färsk koriander eller persilja, hacka
1 salladslök, strimla
1 tsk olja
½ lime, finrivet skal och saft
 
 
KOKOSPANERAD HALLOUMI:
 
400 g halloumi
1 ägg
1,5 dl kokosflingor
2 msk olja
 
Skrubba eller tvätta sötpotatisen. Skär i stora klyftor. Vänd runt i olja, curry och cayennepeppar på en ugnsplåt. Salta .Rosta mitt i ugnen ca 25 min.
 
Blanda granatäppelkärnor, örter, salladslök, olja, limeskal och limesaft.
 
Skär halloumin i skivor och doppa i lättvispat ägg och sedan kokosflingor. Hetta upp olja i en stekpanna och stek halloumin gyllene på båda sidor.Skeda över granatäppelsalsan på sötpotatisen och servera till den kokospanerade halloumin.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0