Rostad sötpotatis och kokospanerad halloumi.

4 portioner.
1 kg sötpotatis
2 msk olivolja
1 tsk curry
½ tsk cayennepeppar
1 tsk salt
GRANATÄPPELSALSA:
3 dl granatäppelkärnor
1 kruka färsk koriander eller persilja, hacka
1 salladslök, strimla
1 tsk olja
½ lime, finrivet skal och saft
KOKOSPANERAD HALLOUMI:
400 g halloumi
1 ägg
1,5 dl kokosflingor
2 msk olja
Skrubba eller tvätta sötpotatisen. Skär i stora klyftor. Vänd runt i olja, curry och cayennepeppar på en ugnsplåt. Salta .Rosta mitt i ugnen ca 25 min.
Blanda granatäppelkärnor, örter, salladslök, olja, limeskal och limesaft.
Skär halloumin i skivor och doppa i lättvispat ägg och sedan kokosflingor. Hetta upp olja i en stekpanna och stek halloumin gyllene på båda sidor.Skeda över granatäppelsalsan på sötpotatisen och servera till den kokospanerade halloumin.
Kommentarer
Trackback