Varma äpplen i stekpanna och kanelglass.

En enkel och god dessert man snabbt kan vispa ihop när gästerna vill ha efterätt.
4 portioner.
3 äpplen, gärna syrliga
50 g smör
1 dl strösocker
1 dl vispgrädde
1 nypa salt
½ liter vaniljglass
1 tsk malen kanel
ev. mandelspån
Skär äpplen i klyftor eller stora bitar. Karamellisera sockret i en stekpanna och tillsätt sedan äpple.
Sväng runt hastigt och tillsätt sedan smör och vispgrädde.
Koka samman tills du får en tjock och fin kolasås. Smaka av med en nypa salt och mandelspån.
Servera de varma äpplena i en djup tallrik med en rejäl kula glass.
Kanelglass
Vispa glassen i en kall bunke tillsammans med kanelen tills den får konsistensen av mjukglass.
Servera direkt eller ställ in i frysen ca 15 minuter om den skulle bli lite för lös.
Kommentarer
Trackback