Cannelloni al forno med salvia pesto och ricotta.

I Italien används ofta salvia tillsammans med smör för att krydda färsk pasta.
4 portioner.
15 medelstora salviablad
2-3 msk olivolja
250 g parmesan
250 g ricottaost
salt och peppar
8 cannelloni
50 g smör
Blanda salviablad och olivolja i en mixer och tillsätt ca 200 g riven parmesanost, spara de sista 50 g till att strö över rätten. Salta och peppra. Lägg peston i en skål och tillsätt ricottaost. Smaka av med salt och peppar efter smak.
Koka cannellonin i saltat vatten i kort tid för de ska vara mycket hårda, extra “al dente”. Häll över pastan i ett durkslag. Fyll cannellonin med ricotta-salvia-pesto blandningen och lägg dem i en ugnsform.
Lägg några smörklickar och riven parmesanost och avsluta i ugnen, 180º, i 15 minuter.
Tips:
Alternativt kan cannellonin täckas med béchamelsås innan den ställs i ugnen.
Kommentarer
Trackback