Cannelloni al forno med salvia pesto och ricotta.

 
I Italien används ofta salvia tillsammans med smör för att krydda färsk pasta.
 
 
 
4 portioner.
 
 
 

15 medelstora salviablad

2-3 msk olivolja

250 g  parmesan

250 g  ricottaost

salt och peppar

8 cannelloni

50 g smör

 

 

Blanda salviablad och olivolja i en mixer och tillsätt ca 200 g riven parmesanost, spara de sista 50 g till att strö över rätten. Salta och peppra. Lägg peston i en skål och tillsätt ricottaost. Smaka av med salt och peppar efter smak.

Koka cannellonin i saltat vatten i kort tid för de ska vara mycket hårda, extra “al dente”. Häll över pastan i ett durkslag. Fyll cannellonin med ricotta-salvia-pesto blandningen och lägg dem i en ugnsform.

Lägg några smörklickar och riven parmesanost och avsluta i ugnen, 180º, i 15 minuter.

Tips:

Alternativt kan cannellonin täckas med béchamelsås innan den ställs i ugnen.

 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0