Ugnsbakad fisk med tomat och zucchini.

 
4 portioner.
 
 
600 g fiskfilé
(t.ex. mindre hälleflundra, kolja eller torsk) 250 g mozzarella
4 mogna bifftomater
2 zucchini
4 msk olivolja
1 knippe färska örter (t.ex. basilika, gräslök eller timjan)
salt & peppar
 
 
Värm ugnen till 200°. Skär tomaterna och zucchinin i ½ cm tjocka skivor. Skär mozzarellan i tunna skivor. Häll olja i botten på en ugnsfast form och täck botten med tomatskivorna. Lägg fiskfiléerna ovanpå, sedan ett lager mozzarellaskivor och sist zucchinin. Fortsätt med flera lager tills allt är slut. Häll lite olivolja över.
Ställ in formen i ugnen och grädda i ca 20-25 minuter tills fisken är klar och grönsakerna är mjuka. Hacka de färska örterna och strö dem ovanpå.

Tips: Servera med färsk pasta med pesto.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0