Äppelkaka med rivet äpple.

 
 
 

12 bitar

3 ägg
2 ½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
½ tsk kanel
100 g smör, smält
1 dl mjölk
3 ½ dl vetemjöl
1 äpple, rivet

 

Fyllning & garnering:
kanel
strösocker

 

 

 Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker fluffigt i en bunke.

 Blanda alla torra ingredienser och rör ner det ihop med smör, mjölk och vetemjöl. Blanda allt till en slät smet.

 Häll hälften av smeten i en smord och bröad rund form, ca 23 cm i diameter. Strö över ett tunt lager kanel och strösocker.

 Häll försiktigt över resten av smeten. Strö sist över ett tunt lager kanel och strösocker på toppen.

Grädda kakan mitt i ugnen i 42–43 min. Låt den svalna i formen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0