Äppelkaka med rivet äpple.

12 bitar
3 ägg
2 ½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
½ tsk kanel
100 g smör, smält
1 dl mjölk
3 ½ dl vetemjöl
1 äpple, rivet
Fyllning & garnering:
kanel
strösocker
Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker fluffigt i en bunke.
Blanda alla torra ingredienser och rör ner det ihop med smör, mjölk och vetemjöl. Blanda allt till en slät smet.
Häll hälften av smeten i en smord och bröad rund form, ca 23 cm i diameter. Strö över ett tunt lager kanel och strösocker.
Häll försiktigt över resten av smeten. Strö sist över ett tunt lager kanel och strösocker på toppen.
Grädda kakan mitt i ugnen i 42–43 min. Låt den svalna i formen.
Kommentarer
Trackback