Cacciatore kyckling.
8 kycklinglår med ben och skinn
1 dl vetemjöl
4 msk olivolja
2 gula lökar
6 vitlöksklyftor
1 gul och 1 röd paprika, ganska små
300 g champinjoner
1 stor morot
2 dl rött vin
10 kvistar timjan i en bukett
1 tsk torkad oregano
salt
2 burkar krossade tomater à 400 g
1 dl urkärnade svarta kalamataoliver
hackad bladpersilja
Till servering:
kokt pasta
Häll upp vetemjölet på en tallrik och vänd kycklinglåren i mjölet så att de täcks runt om.
Skala löken och vitlöken och hacka båda. Skär paprikorna och champinjonerna i bitar. Skala och skiva moroten.
Fräs vitlöken i olivolja så att den får lite färg. Lägg i kycklingen och stek en stund till. Tillsätt den gula löken och låt allt bli gyllenbrunt. Häll eventuellt i en liten skvätt olivolja till.
Lägg ner paprika och morot. Rör runt och fräs i några minuter till. Tillsätt vinet, champinjonerna, timjanbuketten och oreganon. Låt sjuda utan lock under omrörning i några minuter så att vinet kokar in lite grann och det som har fastnat i botten lossnar. Blanda ner tomaterna och oliverna och sjud nu under lock i cirka 30 min. Rör om då och då.
Toppa med lite persilja och servera med nykokt pasta.