Dajmkladdkaka.

 
 
 

12 bitar

100 g smör, smält
2 ¾ dl strösocker
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
½ krm salt
1 ½ dl vetemjöl
2 ägg

 

Garnering:
1 dubbel Dajm

 

 

Smält smöret i en kastrull. Stäng av värmen och tillsätt resten av ingredienserna. Rör om till en slät smet.

Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 23 cm i diameter.

 Grädda kakan mitt i ugnen i 22–25 min.

 Hacka dajmen och strö den över kakan medan den fortfarande är ljummen. Låt kakan kallna, ställ den sedan i kylen i ca 1 tim före servering. Servera kakan med vispad grädde.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0