Kladdkaka med dumle och chili.

Choklad, chili och kola är en riktigt lyckosam kombination. Och gillar du lakrits är det ett hett tips att byta ut de vanliga dumlekolorna mot dumle med lakritssmak.
150 g smör
3 ½ dl strösocker
3 ägg
2 ½ dl vetemjöl
5 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
½ tsk salt
1 - 2 tsk chiliexplosion på kvarn
1 påse dumlekola
Garnering:
florsocker
några drag chili från kvarn
Sätt ugnen på 175°C. Smörj och mjöla en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter (för 8 port).
Smält smöret i en kastrull.
Ta av smöret från värmen och rör ner socker och ägg.
Rör ner alla övriga ingredienser utom dumlekolorna.
Häll smeten i formen och tryck ner dumlekolorna här och där i smeten.
Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 minuter. Kakan ska ha en hård yta, men vara kladdig inuti.
Kommentarer
Trackback