Kyckling- och baconpaj .

 
 
Pajen lyfts av smakerna av fetaost, svarta oliver, tomater och oregano.
 
 

Pajdeg:

150 g smör
3 dl vetemjöl, ca 180 g
2 msk iskallt vatten

 

Fyllning:

2 kycklingfiléer
olivolja till stekning
salt och peppar
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
65 g färsk bladspenat
ca 8–10 minitomater, halverade
ca 20 svarta oliver
150 g fetaost
3 ägg
3 dl grädde
1 msk torkad oregano
1 tsk chiliflakes
1 pkt bacon

 

Garnering:

5 cm purjolök
15 g rucola
1–2 msk olivolja

 

Sätt ugnen på 175°.


 Blanda ingredienserna till pajdegen. Klä en smord pajform med degen.


Dela filéerna i mindre bitar, stek i lite olivolja. Krydda med salt och peppar.


 Skiva lök och vitlök, stek i pannan med kycklingen i några minuter. Häll ner spenaten och låt den mjukna under omrörning. Fördela blandningen i pajskalet och lägg i tomater och oliver. Smula över fetaosten.


Blanda ägg med grädde, oregano och chiliflakes. Smaksätt med salt och peppar och häll ner i pajskalet.


 Dela baconet och stick ner skivorna i pajen.


 Grädda pajen i ugnen i 35–40 minuter.


 Låt pajen svalna lite. Skär purjolöken fint, blanda med rucola och olivolja. Krydda med lite salt och peppar. Garnera med salladen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0