Mozzarellabollar.

 
4 portioner.
 
 
150 g mozzarella mini
1 ägg
Salt
50 g mjöl
50 g ströbröd
5 dl rapsolja till stekning
 
 

Sila mozzarellabollarna och torka dem noga med en liten handduk. Vispa ägget och häll i lite salt. Rulla bollarna i mjöl och se till att de täckts ordentligt med mjöl. Lägg i några bollar åt gången i ägget, och se till att de täcks runt om. Rulla sedan osten i ströbröd. Återigen är det viktigt att de är täckta med brödsmulor hela vägen runt, annars rinner osten under friteringen.

Värm olivoljan i en liten kastrull och fritera ett par bitar åt gången – men inte alltför många. Bollarna ska bara ligga i oljan i 1,5 minut innan de är klara. Lägg ostbollarna på en pappershandduk för att torka upp överflödig olja. Servera dem genast medan osten är fortfarande är smält. Servera med grovt bröd och en fräsch sallad.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0