Pasta- och salamigratäng.

4 portioner.
250 g pasta, gärna en sort som tar ca 7 minuter att koka
1 rödlök
1 paprika
200 g salami
200 g cocktailtomater
olivolja till stekning
2 dl svarta oliver med kärnor
11/2 dl lagrad ost, t ex cheddar
1/2 dl ströbröd
1/2 dl hackad bladpersilja
1 rödlök
1 paprika
200 g salami
200 g cocktailtomater
olivolja till stekning
2 dl svarta oliver med kärnor
11/2 dl lagrad ost, t ex cheddar
1/2 dl ströbröd
1/2 dl hackad bladpersilja
Servering:
sallad
Sätt ugnen på 250°.
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av.
Skala och grovhacka löken. Skär paprikan i bitar. Tärna salamin. Dela tomaterna.
Stek lök och paprika i en stek- panna med olja. Löken ska bli mjuk och glansig.
Varva pasta, lök, paprika, salami, tomater och oliver i en smord ugnsform.
Blanda ost, ströbröd och persilja. Strö blandningen över gratängen. Gratinera mitt i ugnen, ca 10 minuter; osten ska få färg. Servera gratängen med en sallad.
Kommentarer
Trackback