Smördegsknyten med ricotta och oliver.

 
 4 portioner.
 
 
1 rulle smördeg
100 g kärnfria gröna oliver
200 g ricotta
50 g parmesan
salt och peppar
1 äggula
Eventuellt 15 g sesamfrö el linfrö
 
 

Kavla ut smördegen och dela den i 16-18 fyrkanter. Hacka oliverna grovt, och blanda dem med ricotta och riven parmesan. Smaka av med salt och peppar. Lägg lite fyllning på var fyrkant, och vik in de fyra hörnen mot mitten så att det bildas en ny liten fyrkant.

Se till att du kniper åt kanterna ordentligt, så att fyllningen inte kan rinna ut under gräddningen. Pensla med den vispade äggulan. Grädda i ugnen i 15-20 minuter i 180 grader.

Tips:
Paketen blir väldigt vackra om man strör över lite sesam- eller linfrön innan de gräddas.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0