Ugnsbakad lax med örtigt yoghurttäcke.

 
 
 
4 portioner.
 
 
800 g laxfilé, med skinn
1 dl grekisk yoghurt
1 röd chilifrukt
1 lime, rivet skal + pressad saft från ½ lime
3 msk finhackad färsk koriander
1 tsk salt
1 tsk mortlad rosépeppar
 
 

Garnering:
lime
persilja
 
 

Servering:
sockerärter eller gröna bönor
klyftpotatis
 
 
Lägg laxen med skinnsidan ner
i en smord ugnsform.

 Blanda yoghurt, urkärnad och 
finhackad chili, limeskal, limesaft, koriander, salt och rosépeppar. Bred detta på laxen. Låt laxen stå i kylen,
minst 1 timme.

Sätt ugnen på 200°.

Tillaga laxen strax under mitten 
av ugnen, ca 20 minuter, eller tills laxen har en innertemperatur på 
ca 55°.

 Servering: Garnera med 
skivad lime och persilja. Servera med kokta sockerärter eller bönor och klyftpotatis.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0