Ugnsbakad lax med örtigt yoghurttäcke.

4 portioner.
800 g laxfilé, med skinn
1 dl grekisk yoghurt
1 röd chilifrukt
1 lime, rivet skal + pressad saft från ½ lime
3 msk finhackad färsk koriander
1 tsk salt
1 tsk mortlad rosépeppar
1 dl grekisk yoghurt
1 röd chilifrukt
1 lime, rivet skal + pressad saft från ½ lime
3 msk finhackad färsk koriander
1 tsk salt
1 tsk mortlad rosépeppar
Garnering:
lime
persilja
Servering:
sockerärter eller gröna bönor
klyftpotatis
Lägg laxen med skinnsidan ner
i en smord ugnsform.
Blanda yoghurt, urkärnad och finhackad chili, limeskal, limesaft, koriander, salt och rosépeppar. Bred detta på laxen. Låt laxen stå i kylen, minst 1 timme.
Sätt ugnen på 200°.
Tillaga laxen strax under mitten av ugnen, ca 20 minuter, eller tills laxen har en innertemperatur på ca 55°.
Servering: Garnera med skivad lime och persilja. Servera med kokta sockerärter eller bönor och klyftpotatis.
Kommentarer
Trackback