Baconlindad salviakyckling.

Kyckling:
500 g kycklingfilé
1 pkt bacon
1 knippe salviablad
1 msk smör
2 krm salt
2 krm peppar
Sås:
2 dl rött vin eller matlagningsvin
1 1/2 dl vatten
2 msk kalvfond
2 msk tomatpuré
1 msk soja
2 tsk majsstärkelse
sky från kycklingen
1/2 tsk salt
2 krm peppar
Häll vin, vatten, fond, tomatpuré och soja i en kastrull och sjud utan lock ca 10 min. Blanda majsstärkelse med lite kallt vatten och rör ner i såsen. Låt den få ett uppkok.
Dela på kycklingfiléerna så att det blir två tunna av varje. Vira en skiva bacon runt varje och stick in salvia under baconet.
Stek kycklingpaketen i smör i en stekpanna på medelvärme ca 5 min. Salta och peppra. Häll lite vatten i stekpannan och ta tillvara skyn. Häll den i såsen och smaka av med salt och peppar.
Servera kycklingen med såsen, ugnsstekta potatisklyftor eller gnocchi och äppelsallad med rödlök och rucola.