Biffgryta med curry.

 
 
 
Servera med ris och svalkande yoghurtsås.
 
 

500 g lövbiff
1 strimlad gul lök
2 cm riven färsk ingefära
1 strimlad röd chili
2 msk olja till stekning
1 tsk salt
2 msk tandoori curry kryddpasta
2 msk tomatpuré
3 dl kokosgrädde eller vanlig grädde
1 dl vatten
2 msk vetemjöl
koriander eller persilja

 

Raita (indisk yoghurtsås):
1 dl hackad gurka
2 dl turkisk yoghurt
1 tsk torkad mynta

 

Strimla och stek lövbiff, lök, ingefära och chili. Salta och blanda ner kryddpastan, tomatpurén och kokosgrädden. Sjud 2 min. Blanda vatten och mjöl och rör ner det i grytan. Sjud 3 min.


 Blanda gurksåsen.


 Strö koriander eller persilja över grytan och servera med raitan, basmatiris och riven morot med svarta senapsfrön.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0