Biffgryta med curry.
Servera med ris och svalkande yoghurtsås.
500 g lövbiff
1 strimlad gul lök
2 cm riven färsk ingefära
1 strimlad röd chili
2 msk olja till stekning
1 tsk salt
2 msk tandoori curry kryddpasta
2 msk tomatpuré
3 dl kokosgrädde eller vanlig grädde
1 dl vatten
2 msk vetemjöl
koriander eller persilja
Raita (indisk yoghurtsås):
1 dl hackad gurka
2 dl turkisk yoghurt
1 tsk torkad mynta
Strimla och stek lövbiff, lök, ingefära och chili. Salta och blanda ner kryddpastan, tomatpurén och kokosgrädden. Sjud 2 min. Blanda vatten och mjöl och rör ner det i grytan. Sjud 3 min.
Blanda gurksåsen.
Strö koriander eller persilja över grytan och servera med raitan, basmatiris och riven morot med svarta senapsfrön.
Kommentarer
Trackback