Cheesecake med blåbär.
![](https://cdn2.cdnme.se/3938116/8-3/cheesecake-med-blabar-700x3951_59b3913a9606ee54cb2c4294.jpg)
Botten:
100 g smör
1 paket oreokex, ca 150 g
1 paket oreokex, ca 150 g
Fyllning:
300 g vit choklad
400 g naturell färskost, rumstempererad
400 g naturell färskost, rumstempererad
Topping:
300 g blåbärssylt med fast konsistens
200 g färska blåbär
200 g färska blåbär
Smält smöret. Kör kexen i en matberedare till smulig konsistens, blanda sedan med smöret. Tryck ut i en bakplåtspappersklädd pajform med avtagbar botten, ca 25 cm i diameter. Ställ i kylen.
Fyllning: Hacka chokladen och smält försiktigt över varmt vattenbad. Blanda sedan med färskosten och häll fyllningen över kexbottnen.
Ställ cheesecaken i kylen tills fyllningen satt sig och stelnat, ca 30 minuter.
Topping: Värm försiktigt sylten tills den smält. Den får ej koka! Häll den sedan över den stelnade cheesecaken. Strö över de färska blåbären.
Kommentarer
Trackback