Dajmkladdkaka.

 
 

150 g smör
2 ½ dl strösocker
½ krm salt
½ dl kakao
1 ¾ dl vetemjöl
3 ägg

 

 

Garnering
3 små Dajm, hackade

 

Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.

 Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm i diameter.

Grädda kakan längst ner i ugnen i 20–24 min, beroende på hur kladdig du vill ha den.

Hacka Dajmen halvgrovt.

 Strö Dajmen över kakan när den fortfarande är ljummen så den smälter fast på toppen. Ställ kakan i kylen i 1–2 timmar när den kallnat. Servera gärna med en klicka vispgrädde eller glass.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0