Dajmkladdkaka.
![](https://cdn1.cdnme.se/3938116/8-3/daimkladdkaka4-819x1024_599956072a6b2256fe8880f2.jpg)
150 g smör
2 ½ dl strösocker
½ krm salt
½ dl kakao
1 ¾ dl vetemjöl
3 ägg
Garnering
3 små Dajm, hackade
Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.
Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm i diameter.
Grädda kakan längst ner i ugnen i 20–24 min, beroende på hur kladdig du vill ha den.
Hacka Dajmen halvgrovt.
Strö Dajmen över kakan när den fortfarande är ljummen så den smälter fast på toppen. Ställ kakan i kylen i 1–2 timmar när den kallnat. Servera gärna med en klicka vispgrädde eller glass.
Kommentarer
Trackback