Fläskfilé med äpple och grov senap.
4 portioner.
1 fläskfile
2 äpplen tex Granny Smith
champinjoner
250 g röda eller gula små lökar
2 st rosmarinkvistar
1 dl äppelcidervinäger
3 msk viltfond
2 dl grädde
2 dl mjölk, 3 %
2 msk grov skånsk senap
2 msk smör
1 msk rapsolja
Putsa bort eventuella senor och överflödigt fett från fläskfilén. Snedskär fläskfilén i 8 lika stora bitar och banka ut skivorna lite lätt. Skär äpplena i klyftor. Skala och dela rödlöken i grova bitar.
Stek fläskfilén ungefär 2 minuter på varje sidan på medelvärme i smör och olja. Ta upp och lägg åt sidan. Stek äpplena och rödlöken i smör till en gyllenbrun färg. Tillsätt rosmarin samt äppelcidervinägern och låt koka ner till 1/3 av vätskan återstår.
Lägg tillbaka de stekta fläskfiléskivorna i stekpannan. Blanda viltfond, grädde, mjölk och grov senap. Tillsätt i stekpannan och låt sjuda i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Kommentarer
Trackback