Fyllda tomater med parmesan och kyckling.
![](https://cdn3.cdnme.se/3938116/8-3/stuffed-tomatoes-l1_59a166a79606ee26404d777a.jpg)
Fyllda tomater med kycklingfärs och smakrik ost.
8 stora tomater
500 g kycklingfärs
1 msk olivolja
1 gul lök, hackad
3 vitlöksklyftor, hackad
3 msk tomatpure
½ kruka färsk timjan, hackad
salt & peppar
3 dl finriven parmesan
2 tsk olivolja
Sätt ugnen på 225°. Dela tomaterna i halvor så kvistfästet är på ena delen. Gröp ur kärnhusen med en sked ner i en sil och låt rinna av. Skär det avrunna i något mindre bitar.Lägg halvorna upp och ner på hushållspapper.
Bryn färsen i olja till fin färg. Tillsätt lök, vitlök och tomatpuré, stek med tills löken mjuknat. Häll i det hackade tomatköttet och timjan. Salta, peppra och låt småputtra några minuter.
Lägg tomathalvorna i en passande ugnsform. Rör ner hälften av osten i pannan och skeda upp fyllningen i tomaterna. Toppa med resten av osten och ringla över olivolja. Gratinera mitt i ugnen 15 min. Garnera med timjan och servera med snabbt kokta bönor och ett gott surdegsbröd.
Kommentarer
Trackback