Kladdkaka med toscatäcke.
125 g smör
3 dl strösocker
3 ägg
1½ dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
3 dl strösocker
3 ägg
1½ dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
Toscasmet:
60 g smör
1 dl ljus sirap
1½ dl vispgrädde
2 dl strösocker
1 msk vetemjöl
150 g mandelspån
Garnering:
björnbär
Servering:
3 dl vispgrädde
ca 200 g björnbär
Sätt ugnen på 175°.
Smält smöret i en stor kastrull. Ta kastrullen från värmen. Rör i socker och äggen, ett i taget. Rör ner mjöl, kakao och vaniljsocker.
Smält smöret i en stor kastrull. Ta kastrullen från värmen. Rör i socker och äggen, ett i taget. Rör ner mjöl, kakao och vaniljsocker.
Kläm fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Häll i smeten. Grädda ca 15 minuter. Ta ut kakan. Höj ugnsvärmen till 225°.
Toscasmet: Koka ihop smör, sirap, grädde, socker och mjöl i en kastrull tills det tjocknar. Vispa om det bildas mjölklumpar. Rör i mandeln.
Klicka toscasmeten över kakan. Grädda 5 minuter. Låt kakan kallna helt innan den serveras.
Vid servering: Vispa grädden och blanda med lätt mosade björnbär.
Kommentarer
Trackback