Kycklingfiléer fyllda med ost och pesto.
4 portioner.
4 kycklingfiléer
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
smör till stekning
3 skivor parmaskinka eller annan kallrökt skinka
150 g färskost
3–4 msk röd pesto (finns att köpa färdig på burk)
8–10 cocktailtomater
4 basilikablad
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
smör till stekning
3 skivor parmaskinka eller annan kallrökt skinka
150 g färskost
3–4 msk röd pesto (finns att köpa färdig på burk)
8–10 cocktailtomater
4 basilikablad
Rostad potatis:
900 g delikatesspotatis
1/2 zucchini
2 msk olivolja
1 tsk flingsalt
3 msk finhackade valfria örter
Garnering:
tomatkvist
färska örter
Servering:
röd pesto (finns att köpa färdig)
Sätt ugnen på 225°.
Putsa kycklingen. Salta och peppra runt om. Bryn kycklingen runt om i en stekpanna med smör. Låt svalna.
Skär en längsgående skåra i varje filé. Vik ihop skinkskivan och stoppa ner i skåran.
Blanda färskost och pesto. Klicka ner blandningen på skinkan. Halvera tomaterna och lägg ovanpå. Strö på strimlade basilikablad.
Lägg kycklingen i en smord ugnsform och gratinera strax under mitten i ugnen, ca 20 minuter.
Rostad potatis: Tvätta potatisarna och dela dem om de är stora. Skär zucchinin i bitar. Lägg potatis och zucchini i en långpanna med bakplåtspapper. Häll över olja, strö på salt och blanda. Tillaga strax under mitten i ugnen tills potatisen fått fin färg, 25–30 minuter. Vänd ner hackade örter och servera till kycklingen.
Kommentarer
Trackback