Chiligryta med svart ris.

1 kg högrev
1 st gul lök
4 st vitlöksklyftor
1 st anchochili
1 st chipotle
2 st torkad röd chili (om du inte hittar det ta 1 tsk chiliflingor)
1 st röd färsk chili
2 tsk spiskummin
2 tsk rökt paprikapulver
4 msk honung
1 burk ljus lager
1/2 dl vitvinsvinäger
Salt & peppar
1 kruka koriander
Svart ris för 4 pers
1/4 dels vitkålshuvud
1 st lime
2 avokado
2 dl turkisk yoghurt
Lägg alla torkade chili i en gryta med 1/2 dl vatten och koka i cirka 1 minut.
Lägg chilin, lök, vitlök, 1/3 av den färska koriandern, alla kryddor i en mixer och mixa slät.
Tärna köttet i 2×2 cm stora bitar.
Sätt en gjutjärnsgryta på spisen och lägg i olja/smör och stek köttet i omgångar så att alla bitar så färg.
Tillsätt sedan ”chilimixen” och rör om.
Tillsätt sedan, öl, honung och vinäger.
Koka upp och sänk sedan värmen och stå och småputtra under lock i ungefär 2,5 timmar.
När köttet går att dra isär är det klart.
Ta bort locket och höj värmen lite om det är mycket vätska kvar, låt reducera ned lite grann.
Smaksätt med salt.
Koka riset enligt förpackning.
Strimla vitkålen tunt och strö över ca 1/2 tsk salt och 1 msk vinäger och krama den lite med händerna så att den blir mjuk.
Skär avokado och lime i skivor.
Servera denna underbara chili med riset, turkisk yoghurt, koriander, vitkål och lime.