Lingonpannacotta med chokladbräck.

4 portioner.
2 gelatinblad
21/2 dl lingon, frysta tinade
5 dl vispgrädde
1 dl strösocker
21/2 dl lingon, frysta tinade
5 dl vispgrädde
1 dl strösocker
Chokladbräck:
100 g choklad, mörk eller ljus
50 g pistaschmandel, osaltade, skalade
Servering:
vispgrädde
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten, 10 minuter.
Mixa 2 dl av lingonen med lite av grädden. Koka upp lingonmixen med resten av grädden och socker. Ta kastrullen från värmen.
Krama ur gelatinbladen och rör ner i grädden. Fördela i 8 små glas eller i 4 dessertskålar, och låt stå kallt i minst 3 timmar.
Mixa 2 dl av lingonen med lite av grädden. Koka upp lingonmixen med resten av grädden och socker. Ta kastrullen från värmen.
Krama ur gelatinbladen och rör ner i grädden. Fördela i 8 små glas eller i 4 dessertskålar, och låt stå kallt i minst 3 timmar.
Chokladbräck: Bryt chokladen i bitar och smält den över vattenbad. Häll ut chokladen på en plåt med bakplåtspapper. Det ska bli en tunn platta. Strö över finhackad pistaschmandel. Låt stelna.
Vid servering: Bryt chokladen i bitar och stick ner i pannacottan. Spritsa ev lite grädde ovanpå och strö över resten av lingonen.
Kommentarer
Trackback