Fisksoppa toppad med räkor.

 
 
4 portioner.
 
200 g morot
10 cm purjolök
1 fänkål
2 vitlöksklyftor
400 g krossade tomater
1 pkt saffran
1 lagerblad
3 dl vispgrädde
5 dl fiskbuljong
500 g vit fisk, t ex sej eller torsk
500 g oskalade räkor
färsk timjan
 
 
Skala och riv moroten grovt, strimla purjolöken, skär fänkål i mindre bitar och hacka vitlöken. Koka upp tillsammans med krossad tomat, saffran och lagerblad. Koka 10 minuter. Mixa till en slät soppa.
 
Tillsätt grädden och fiskbuljongen, lägg i fisken skuren i bitar och koka 7-8 minuter. Skala räkorna och strö över. Klipp över lite färsk timjan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0