Krämig köttgryta med ädelost.

 
 
4 portioner.
 
700 g fläskgrytbitar
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 krm krossad rosépeppar
2 msk smör
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
21/2 dl vispgrädde
1 dl vitt vin
1 msk vetemjöl
3 msk konc kalvfond
1 tsk soja
2 msk fransk senap
400 g kronärtskockshjärtan
140 g ädelost
2 msk finhackad timjan el persilja
 
 
Servering:
pasta, ris el potatis
 

Putsa grytbitarna. Salta och krydda med svartpeppar och rosépeppar runt om.

 Bryn köttet i smör i stekpanna. Ta upp köttet.

Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken blank och smidig i stekpanna, den ska inte få färg. Tillsätt grädde, vin, mjöl, fond, soja och senap. Låt detta koka upp under vispning. Lägg ner köttet. Låt sjuda på svag värme i ca 20 min.

 Låt kronärtskockorna rinna av och halvera eller kvarta dem. Lägg ner dem i grytan. Riv ädelosten och tillsätt. Låt allt koka 
i ca 5 min. Vänd ner hackade 
örter och vänd om.

Servera med pasta, ris eller potatis.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0