Krämig köttgryta med ädelost.

4 portioner.
700 g fläskgrytbitar
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 krm krossad rosépeppar
2 msk smör
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
21/2 dl vispgrädde
1 dl vitt vin
1 msk vetemjöl
3 msk konc kalvfond
1 tsk soja
2 msk fransk senap
400 g kronärtskockshjärtan
140 g ädelost
2 msk finhackad timjan el persilja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 krm krossad rosépeppar
2 msk smör
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
21/2 dl vispgrädde
1 dl vitt vin
1 msk vetemjöl
3 msk konc kalvfond
1 tsk soja
2 msk fransk senap
400 g kronärtskockshjärtan
140 g ädelost
2 msk finhackad timjan el persilja
Servering:
pasta, ris el potatis
pasta, ris el potatis
Putsa grytbitarna. Salta och krydda med svartpeppar och rosépeppar runt om.
Bryn köttet i smör i stekpanna. Ta upp köttet.
Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken blank och smidig i stekpanna, den ska inte få färg. Tillsätt grädde, vin, mjöl, fond, soja och senap. Låt detta koka upp under vispning. Lägg ner köttet. Låt sjuda på svag värme i ca 20 min.
Låt kronärtskockorna rinna av och halvera eller kvarta dem. Lägg ner dem i grytan. Riv ädelosten och tillsätt. Låt allt koka i ca 5 min. Vänd ner hackade örter och vänd om.
Servera med pasta, ris eller potatis.
Kommentarer
Trackback