Pepparkakscheesecake med ädelost.

 
 

Botten:

100 g smör, smält

200 g pepparkakor

 

Fyllning:

3 gelantinblad

300 g ädelost

3 dl creme fraiche

 

Garnering:

färska fikon

råa lingon

nötter

 

Sätt ugnen på 200 grader. Klä botten på en springform, ca 20 cm i diameter, med bakplåtspapper.

 

Mixa smör och pepparkakor i en matberedare. Tryck ut blandningen i formen. Grädda bottnen mitt i ugnen i 10 min. Låt den svalna.

 

Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 min. Vispa ädelost och crème fraiche till en luftig smet.

 

Krama vattnet ur gelatinet och smält det i en kastrull på svag värme. Rör ner gelatinet i lite av smeten och blanda ner det i resten av smeten.

 

Bred ut smeten i ett jämnt lager på pepparkaksbottnen. Ställ kakan i kylskåp i minst 2 tim för att stelna. Toppa kakan med fikon, lingon eller valnötter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0