Dajmpannacotta.

4 - 6 portioner.
5 dl vispgrädde
1 vaniljstång
2 1/2 st gelatinblad
250 gram Dajm mjölkchoklad
( Går även bra med mjölkchoklad om ni inte hittar)
Topping:
1 dubbeldajm
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i cirka 5 minuter.
Koka upp grädden på svag värme, skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna, låt både frön & stång sjuda i några minuter med grädden. Fiska upp vaniljstången och bryt ner chokladen under omrörning, tills den smält. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och vispa ner ( ett par minuter) till en slät smet och så allt har blandats ordentligt.
Häll upp i serveringsglas. Ställ sedan kallt i kylskåp minst 4 timmar innan servering
Innan servering hacka daimen och fördela över serveringsglasen.
Kommentarer
Trackback