Lax- och räklasagne.
4 portioner.
4 stora färska
lasagneplattor
400 g räkor med skal, hacka grovt
450 g lax, skär tunna strimlor
3–4 kvistar dill, hacka
7 cm purjolök, skiva tunt
180 g färsk spenat
rapsolja till stekning
salt och peppar
2 dl crème fraiche
1 dl grädde
2 dl mjölk
2 msk koncentrerad hummerfond
2 tsk sambal oelek
ca 10 minitomater
1 dl riven gratängost
400 g räkor med skal, hacka grovt
450 g lax, skär tunna strimlor
3–4 kvistar dill, hacka
7 cm purjolök, skiva tunt
180 g färsk spenat
rapsolja till stekning
salt och peppar
2 dl crème fraiche
1 dl grädde
2 dl mjölk
2 msk koncentrerad hummerfond
2 tsk sambal oelek
ca 10 minitomater
1 dl riven gratängost
Sätt ugnen på 175°.
Fräs spenaten mjuk i lite rapsolja i en stekpanna tillsammans med purjolöken. Salta och peppra.
Lägg spenatfräset i en bunke och blanda med dill, crème fraiche, grädde, mjölk, hummerfond och sambal oelek. Salta och peppra.
Dela tomaterna. Varva spenatblandningen med lasagneplattor, räkor, lax och tomater i en eldfast form, ca 20 cm i diameter. Avsluta med crème fraiche-blandning, toppa med ost.
Baka i ugnen ca 40 minuter. Låt vila ca 10 minuter före servering. Servera med sallad gjord på spenat, dill och purjolök.
Kommentarer
Trackback