Svamp- och spenatlasagne.
![](https://cdn3.cdnme.se/3938116/8-3/svamplasagne1_5a477c26ddf2b3274d2733a4.jpg)
4 färska lasagneplattor, ca 20×20 cm
2 portabellosvampar
3 vitlöksklyftor
1 liten gul lök
olivolja till stekning
120 g färsk bladspenat
salt och peppar
Ostsås:
3 dl grädde
200 g ricottaost
3 dl riven parmesanost
Kryddsmör:
50 g smör
1 dl finhackad persilja
2 msk skållad, skalad, finhackad mandel
rivet skal från 1 citron
3 finhackade vitlöksklyftor
Sätt ugnen på 175°. Skär svampen i mindre bitar. Hacka vitlöken. Skiva löken tunt.
Stek svampen mjuk i lite olivolja i en stekpanna. Tillsätt spenaten, vitlöken och löken och låt allt steka med i några minuter tills spenaten mjuknat. Salta och peppra.
Ostsås: Koka upp grädden i en kastrull och låt koka i 3–4 minuter. Ta från värmen och blanda ner ricottan och parmesanen. Salta och peppra.
Varva lasagneplattorna med svampfräset och ostsåsen i en smord ugnsfast form. Börja och avsluta med ostsåsen. Baka i ugnen i ca 45 minuter.
Kryddsmör: Fräs upp smöret i en stekpanna. Lägg i resten av ingredienserna till kryddsmöret.
Skär upp lasagnen i portionsbitar och lägg upp på varma tallrikar. Skeda över kryddsmöret. Servera gärna med en sallad.