Vaniljrutor med choklad.
![](https://cdn3.cdnme.se/3938116/8-3/21430448_10154940864616344_8509874434597550936_n2_59b4d8179606ee54e5d044bd.jpg)
24 st
250 g smör
4½ dl vetemjöl
½ dl kakao
2 dl strösocker
1½ msk vaniljsocker
1½ tsk bakpulver
Fyllning:
2 ägg
1 dl kesella
2 dl crème fraiche
1½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
Garnering:
florsocker
Ugn 200°
Blanda snabbt ihop smöret med de torra ingredienserna till en smulig deg, gärna i matberedare. Tryck ut 2/3 av degen i en liten, bakpappärsklädd långpanna, ca 25×30 cm
Fyllning: Rör ihop ägg, kesella, crème fraiche, strösocker och vaniljsocker. Häll fyllningen på smuldegen i långpannan. Strö över resten av smuldegen.
Grädda mitt i ugnen, ca 30 min. Låt svalna. Skär i rutor och pudra med florsocker.
Blanda snabbt ihop smöret med de torra ingredienserna till en smulig deg, gärna i matberedare. Tryck ut 2/3 av degen i en liten, bakpappärsklädd långpanna, ca 25×30 cm
Fyllning: Rör ihop ägg, kesella, crème fraiche, strösocker och vaniljsocker. Häll fyllningen på smuldegen i långpannan. Strö över resten av smuldegen.
Grädda mitt i ugnen, ca 30 min. Låt svalna. Skär i rutor och pudra med florsocker.
Kommentarer
Trackback