Sallad med zucchini, kapris och parmesanost.

 
Här kan du låta fantasin flöda. Tänk på att inte överkoka zucchinin och den går att ha rå också.
 
4 portioner.
 
1 zucchini, skiva tunt på mandolin
½ dl småkapris
olivolja
1 msk pressad citron
½ tsk flingsalt
svartpeppar
parmesanost
ruccola
ev nötter
 
Häll av vätskan från kaprisen. Stek i 1 msk olja i en panna på hög värme tills de börjar " poppa ", cirka 3 minuter. Lägg de på hushållspapper.
 
Koka zucchinin i saltat vatten max 2 minuter. Kyl ner de i kallt vatten och lägg dem sedan omlott på tallriken. Ringla över lite olivolja och citronsaft, krydda med flingsalt och svartpeppar. Hyvla över parmesanost och ev nötter. Garnera med kapris och ruccola.
 
Servera med en rostad brödskiva.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0