Sesamhalstrad lax med sesam - och ingefärsdressing.

 
 
225 g salmalax
2 msk svarta sesamfrön
2 msk vita sesamfrön
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
 
SÅS:
 
1 salladslök, hacka
3 msk japansk soja
3 msk risvinäger
1 msk farinsocker
1 msk ingefära, finriven
½ tsk sesamolja
1 msk rostade sesamfrön
 
TILLBEHÖR:
 
wasabi
inlagd ingefära
 
Blanda alla ingredienser till såsen. Går bra att göra dagen innan.
 
Blanda svarta och vita sesamfrön med salt och peppar på en tallrik. Rulla laxen i blandningen och halstra den runt om på riktigt hög värme i 1 minut. Skär laxen i skivor. Servera med sås och tillbehör.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0