Gratinerade tapasmusslor.


 
 
 
1 gul lök
1 msk olja
1 1/2 dl torrt vitt vin
3 msk olivolja
1 dl ströbröd eller 2 dl rivet vitt bröd
2 hackade vitlöksklyftor
4 msk hackad persilja
1 tsk salt
450 g blåmusslor med skal
 
 

Skala och hacka löken fint. Fräs den mjuk i olja. Tillsätt vin, olivolja, ströbröd, vitlök, persilja och salt. Blanda och låt det stå och svälla ca 5 min.

Koka musslorna i saltat vatten och ta bort den tomma skalhalvan, lägg upp delen med musslan på ett ugnsfat.

Lägg ströbrödsblandningen över och gratinera i 200° ca 15 min.

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0