Grillbiff med fransk potatissallad.

4 skivor ryggbiff
salt & peppar
Marinad:
½ dl olja
2 msk honung eller ljus sirap
2 msk tomatpure
2 vitlöksklyftor, rivna
2 msk timjan, finhacka
Potatissallad:
1 kg färsk potatis
140 g bacon
3 salladslökar, strimla
1 liten röd lök, finhacka
½ dl kapris
150 g fetaost
Dressing:
1 dl rapsolja
½ dl vit balsamvinäger
1 msk dijonsenap
1 vitlöksklyfta, riv
Blanda alla ingredienser till marinaden och vänd runt med köttskivorna. Låt marinera någon timme men gärna över natten.
Koka potatisen i saltat vatten. Strimla baconet och stek det krispigt i torr stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.Vispa eller mixa ihop ingredienserna till dressingen tills den blir slät och krämig. Dela potatisarna när de kallnat och vänd ner i dressingen tillsammans med salladslök, rödlök och kapris. Smaka av med salt och peppar och toppa med smulad fetaost och bacon vid servering.
Grilla köttet till fin färg och genomgrillat om det är karré, annars är det gott med rosa. Salta och peppra. Servera köttet med potatissalladen.
Kommentarer
Trackback